Followers

Tuesday, 28 June 2011

Info Sihat : Kesihatan Lelaki

Hi semua ! Apa khabar ? hrp baik2 shj la he. baik la kali ni saya diberi peluang utk mencoret sedikit di dlm blog ni. terima kasih kpd admin tercinta. entry kali mungkin agak panjang, jadi keep on reading.hahahaha

Baiklah utk entry kali ni, saya akan bercerita tentang kesihatan lelaki. seperti mn yg kite tahu lelaki juga mementingkn penampilan agar nampak kacak dan macho serta maskulin di mata wanita. kesihatan yg sy maksudkan ialah kesihatan dari segi kebersihan luaran yg meliputi bau badan , bau mulut , rupa paras dan juga rambut.

Bau badan ni mmg tidak dpt dinafikan, ia merupakan masalah utama kaum lelaki. kate org bau jantan yg terhasil dr tubuh badan lelaki ni amatlah busuk. kalo kite flashback , dalam iklan rexona , lelaki hasilkan 50% lebihan peluh drpd perempuan. jadi penggunaan brngan wangian yg sesuai dgn diri masing2 amatlah diperlukan bg menjaga bau badan agar kite kelihatan segar sepanjang hari. utk barangan wangian itu terdapat pelbagai bauan , oleh itu pilih mengikut kesesuaian. hahaha. maklum la sekarang dunia lelaki ni meluas. so just choose n buy then use it, right ?


aktifnya kaum adam ni : penyumbang kepada bau badan


Bau mulut ni mmg menyakitkn hati la buat sy. even though sy juga lelaki tp ade jgk lelaki2 kat luar sane yg memiliki bau yg "wangi" ni. actually punca terjadi nya kes ini ialah hasil drpd kurangnya penjagaan yg rapi terhadap mulut. ini bermaksud , seseorang itu kerap merokok. hal ini kerana asap rokok meninggalkan kesan bau yg berpanjangan kepada seseorang selain menghakis organ dalaman secara perlahan. oleh itu, utk penyelesaian , mereka bole cube produk yg terdapat di pasaran.


kan bahagia kalau mulut kite wangi ....

rupa paras juga memainkan peranan yg penting kerana rupa memberikan 1st impression kepada kaum hawa tentang diri seseorang. sekiranye kite mengambil ringan akan perkara ini , maka dgn yakin , kaum hawa tidak akan mendekati kite. mengapa ? ini kerana mereka amat mementingkan penampilan luaran dan dalaman. susah kan jadi perempuan . itu la ni la. jadi utk kelihatan menarik , buat la apa2 yg patut, mgkin shave la misau ke or maybe trim je bg nmpk kemas, mgkin juga janggut dihaluskan dan lain2 lagi mengikut kesesuaian n keselesaan anda.

lelaki idaman wanita : full package
baiklah sampai la sudah part yg terakhir, rambut. rambut ni merupakan aksesori yg ade pada kaum adam selain drpd muka yg kacak dan macho serta ketinggian yg diidamkan. rambut juga menjadi daya penarik kepada kaum hawa dlm kehidupan kita. rambut juga perlu dijaga kerana daripada rambut pelbagai penyakit dpt dikesan selain kulit dan darah. rambut perlu dicuci mengikut kesesuaian waktu agar rambut anda sihat dan bersih. selain itu, rambut yg sihat menjadikan kita semua segar utk menjalani kehidupan seharian. utk kelihatan menarik , modenkan fashion rambut anda. sekarang ni pelbagai jenis fashion ada cuma mahu dgn x mahu je.

rambut sebagai daya penarik kedua
baiklah itu, shj utk kali ni. hope dpt bg sedikit info kpd kite agar menjaga kesihatan. b4 berpisah enjoy lagu ni dulu ni ;

video


-SELAMI PERUTUSAN KEDONDONGLIKAT-


3 comments:

  1. wow.. fully info.. thanks Hadi..
    as expected from you..
    (n.n)

    ReplyDelete
  2. setuju sgt2 part yg mulut tu.. erm.. kadang2 bila sesetengah lelaki yg smoking ni berckp akan buat sy terkelu sbb bau yg kurang menyenangkn dtg dari dia.. nk tegur x tahu mcm mana nk dimula an.. puas cover muka supaya tidak menyinggung perasaan lelaki itu~

    ReplyDelete
  3. he.. lengkali hulur chewing gum jer dik.. paham nyer.. hahahah...!!

    (n.n)

    ader tips nak elak mulut berbau ker??

    ReplyDelete